Слънчево и топло време през почивните дни

През нощта над страната ще има временни увеличения на облачността, по-значителни, главно над северните райони и на места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина до силен северозападен вятър. Минимални температури между 10° и 15°. Утре облачността бързо ще намалее над почти цялата страната до слънчево време. По-значителна облачност ще има след обяд само над Рило-Родопската област. Ще продължи да духа умерен до силен северозападен, в Източна България северен вятър. Максимални температури между 20° и 25°, в Благоевград около 23°.

Над планините по-значителна облачност ще има над Рило-Родопската масив и там на места ще превали дъжд, докато над останалите планини ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен, по най-високите върхове временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

През почивните дни и първата половина от следващата седмица ще бъде предимно слънчево, но сутрин на места ще има ниска облачност или мъгла, с по-голяма вероятност в Източна България, към вторник-сряда и покрай Дунав. Вятърът ще отслабне, в много райони в нощните часове ще стихва, през деня в събота в Източна България ще бъде от юг-югоизток, а през следващите дни, предимно от изток, слаб. Отново ще се затопли и максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

Pin It