Славия и Академия „Пандев“ – Македония грабнаха „Купите на Община Благоевград“

Отборите на Славия и Академия „Пандев“- Македония грабнаха „Купите на община Благоевград“ в първия международен футболен турнир за деца родени 2003-2004 година.

Pandev_football_blagoevgrad

Младите надежди на българския футбол от Славия, родени през 2004 година надиграха в драматичен двубой своите противници от македонския отбор Академия „Пандев“. Резултатът 2:0 дойде, след отлична игра от страна на младите футболни звезди на българския тим,които зарадваха и хилядната публика на стадион „Христо Ботев“ в областния център на Пиринско.

Много сълзи и радост предизвика футболният сблъсък между отборите на Левски и Академия „Пандев“ при децата, родени 2003 година. Драматичният двубой завърши с дузпи, като Академия „Пандев“ успя да грабне купата с гол разлика от българския тим. Младите футболисти от Левски понесоха тежко загубата, тъй като на терена дадоха всичко от себе си и доминираха през по- голямата част от срещата.

Финалът на първенството бе грандиозен- фойерверки, купи, медали и невероятно танцово шоу вдигнаха адреналина на публиката и засилиха радостта на победителите. Наградите бяха връчени от зам.-кметът на Благоевград Валери Смиленов, представителите на БФС и легенди от отбор номер 1 за града -„Пирин“.

Организаторите пожелаха успех на младите футболни звезди и бяха категорични, че турнирът ще стане традиция и култура за община Благоевград, която е кандидат за „Европейска столица на културата“.

При набор 2004 за най-добър вратар бе избран Иван Маринов от Славия, най-техничен бе Филип Митрев от Академия „Пандев“, а голмайстор стана Рой Митов от Левски с 9 попадения. Награда за fair-play взе състава на Марек 2007. При футболистите, набор 2003 бяха наградени вратарят на Левски Иван Андонов, нaй-техничният от Славия -Мартин Столилов и голмайсторите от Левски и Академия Пандев Марк-Емилио Папазаов и Ване Томанов. За fair-play награда взе отборът на Ботев /Пловдив/.

Pandev_football_blagoevgrad2

Slavia_deca

Foot

Pin It