Слагат още камери на основните пътни артерии около Благоевград

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха село Церово и разговаряха с кмета Лефтер Едипов, а по-късно се срещнаха с общинското ръководство на Благоевград. Сред обсъдените теми бяха намеренията на общината да подобри системите за видеонаблюдение, както и да бъдат закупени още камери, с които да се покрият основните пътни артерии около Благоевград.

Главният прокурор Иван Гешев посети сградата на Районната и Окръжната прокуратура в Благоевград, за да се запознае с условията, при които работят, като лично поздрави прокурорите и съдебните служители.

Пред журналисти главният прокурор коментира намеренията на ПРБ и МВР в края на годината да бъде отчетен значителен спад на битовата престъпност. Иван Гешев потвърди, че обект на преглед ще бъдат всички приватизационни сделки.

В отговор на журналистически въпроси, свързани с открития в каса на ул. „Московска“ 43 оригинален документ на МВР на криминалистическа регистрация на обвиняемия В.Б., главният прокурор заяви: „Това обяснява и отговаря на въпроса, който вие журналистите задавате – защо сега? Първият отговор е, защото сега съм главен прокурор. Другият отговор на този въпрос дава тази справка. Това е бланка за криминална регистрация. Това показва, че едно лице е регистрирано преди 89-та година, съдено е два пъти и след това си е прибрало оригинален документ в касата като спомен и артефакт. В един момент се е почувствало, че е по-силен от държавата и си го е прибрало като трофей“.

Pin It