Силно издание на Международния турнир по свободна борба „Серафим Бързаков“ в Петрич

175 състезатели от 30 спортни клуба на осем държави участваха в най-престижния турнир на Югозападна България по свободна борба за деца, момчета и кадетки „Серафим Бързаков“. На два тепиха в зала „Арена Петрич“ се представиха борци от България, Македония, Гърция, Косово, Испания, Турция, Украйна и Молдова. Големите имена в историята на борбата за България също уважиха турнира – патронът на турнира Серафим Бързаков, президентът на БФБ Христо Маринов, Александър Томов, Армен Назарян, Николай Гергов, Георги Мърков, Мирослав Гочев и Живко Вангелов.

Сред гостите на събитието бяха председателят на ОбС Георги Тренчев и директорът на ФСДУС Борислав Коларов. Турнирът беше открит след официални изказвания на патрона на проявата Серафим Бързаков, на президента на Българската федерация по борба Христо Маринов и на кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Купа „Серафим Бързаков“ беше връчена на Ердал Галиб, кат.58 кг., СКБ „Черноморец“ Бургас. Приз „Най-добър български състезател“ заслужи Слави Стаменов, кат. 62 кг., СК „Биреал“ Сандански. Призът за най-добър чуждестранен състезател беше връчен на Арсен Елисоветский, кат.52 кг., Молдова.

Надпреварите в отделните категории излъчиха и най-добрите борци в крайното класиране при децата, момчетата и кадетките. Главен съдия на турнира беше Венцислав Филчев. Състезателите в Международния турнир по свободна борба „Серафим Бързаков“ бяха поздравени и от възпитаниците на НЧ „Братя Миладинови-1914“ гр. Петрич. Тази година беше деветото издание на турнира.

Pin It