БРАВО! – Шофьорите в Пиринско стриктно слагат колани

Шофьорите от Пиринско са най-стриктни и редовно използват обезопасителни колани, сочи статистика на “Пътна полиция”. За сметка на това обаче те са сред най-големите нарушители в страната на ограниченията на скоростта в участъците с камери.

E-79-333.jpg

8 от всеки 10 шофьори карат из страната с колани. Оказва се, че в Благоевград водачите на автомобили са най-примерни – под 1% са тези, които не се закопчават, сочи статистиката.
Най-големите нарушители на правилото за използването на обезопасителен колан са таксиметровите шофьори. Предвид повечето къси разстояния, които им се налага да покриват, на тях им е досадно постоянно да се откопчават и закопчават.
“На пешеходни пътеки си спираме, ама за коланите не – за коланите даже много колеги ядат попарата от катаджиите”, призна таксиметровият шофьор Илиян Георгиев.
Камерите, монтирани по главен път Е-79 показват, че шофьорите от Пиринско се представят изключително зле по показателя – спазване на ограниченията в скоростта. Данните от анализа на КАТ сочат, че по брой констатирани нарушения за превишена скорост Благоевградска област се нарежда на едно от първите места в страната.
“Имаме констатирани над 25 000 броя нарушения за превишена скорост, имайки предвид, че превишението на скоростта се заснема с толерантност над 34км/ч”, заяви Огнян Сапунджиев, началник сектор “Пътна полиция” в ОД на МВР-Благоевград.
Най-големите герои на пътя пък са съседите на благоевградските шофьори – кюстендилци и дупничани.

Източник: Е-79

Pin It