Сериозни щети по земеделската реколта и пътищата в община Сатовча след пороя

архив

Проливни дъждове, придружени с градушка, са нанесли сериозни щети на земеделската реколта и пътищата в община Сатовча, предаде БНР. Една от лентите по пътя за пет населени места е разрушена. За ситуацията е сезирано областното поделение на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Продължителна градушка е унищожила тютюнева реколта и друга земеделска продукция в много населени места. Най-сериозни са пораженията върху третокласната пътна мрежа в общината, каза за  кметът Арбен Мименов.

„Пътищата бяха почти затворени в много участъци. Имаше закъсали автомобили на много места по пътя заради свличане на земни маси, които се бяха явили в следствие на пороя върху асфалта“, уточни Мименов.

Спешно са сформирани екипи на общината, като е мобилизирана и тежка техника за почистване и укрепване. Най-тежко е пострадал пътят към пет населени места, който е бил напълно затворен през нощта:

Повече от половината на пътното платно го няма. Самият асфалт има ями от около метър – метър и половина. Това е единствената отсечка, която свързва Боголин, Вълкосел, Годешево, Слащен, Туховища.

Засега кметът Арбен Мименов не е обявил бедствена ситуация, като очаква спешна намеса на АПИ.

Pin It