Сериозна липса на кадри в болницата в Гоце Делчев

В Гоце Делчев скърбят за починалия от COVID-19 лекар Милан Първанов. 59-годишният медик почина вчера в столичната болница “Света Анна” след усложнения. Заразена е и съпругата му, която също е лекар в гоцеделчевската болница.

Около 40 са пациентите с коронавирус в гоцеделчевската болница. Освен инфекциозното, и вътрешното отделение е преобразувано в COVID отделение. Свободни легла има, около 7-8, но проблемът с кадрите тук става все по-сериозен, информира БНТ.

Освен съпругата на д-р Първанов има и няколко медицински сестри от болницата, които са заразени с коронавирус. За щастие, състоянието им е добро и се лекуват вкъщи.

Д-р Милан Първанов беше началник на отделението по реанимация и единствен реаниматор на цял щат тук. Останалите анестезиолози работят и в други болници и само дават дежурства в Гоце Делчев.

Д-р Мария Радойкова остава единственият местен анестезиолог в болницата в Гоце Делчев, но работи на половин щат тук. Останалите трима специалисти идват от Благоевград и София.

От ръководството на болничното заведение казват, че дефицитът на кадри е огромен, за момента ще се справят и ще разчитат на помощ от здравното министерство, за да обезпечат региона.

Болницата в Гоце Делчев обслужва над 70 000 души в четири общини в региона.

Pin It