Септември (Симитли) посреща ОФК “Пирин” в мач за АФЛ

OFK_Pirin_sreshtu_Septemvri_SimitliОтборът на „Септември“ Симитли се изправя днес срещу ОФК „Пирин“ Благоевград в срещата от третия кръг за Купата на Аматьорската футболна лига (АФЛ).

Двубоят започва от 16.00 часа на стадиона в Симитли. Очаква се мощна подкрепа от страна на феновете на “oрлетата”, които организират “екскурзия” с лични автомобили със сборен пункт 15.00 ч. пред “Електрото” в Благоевград.

Футболната вражда между Благоевград и Симитли не е от вчера. През 2003 Македонска слава заявява своите сериозни амбиции да е номер 1 в Югозападна България, което разбира се не може да бъде прието от привържениците на Пирин, но не това е повод за голямата вражда. През 2005г. отборът на Симитли премества своето седалище в град Благоевград. Собственикът на клуба Пламен Мирчев преименува отбора на “Пирин 1922”.

1922 е рожденната дата на футбола в Благоевград, а “лъвовете” започват да играят на стадион “Христо Ботев”, като междувременно са откраднали името, химна и част от емблемата на клуба. Имено с тези си действия симитличани, както и целия град биват намразени от цялата футболна общественост в областния център.