Събота – ден на протести в столицата

снимка: Явор Николов

Три протеста и една демонстрация ще се състоят в съботния ден в столицата, предаде БГНЕС. Протестите са организирани в социалните мрежи. От 10 до 23 ч. на пл. „Народно събрание“ ще има демонстрация, озаглавена във Facebook „Грамада „Проклети да сте!“ Срещу олигархичния цинизъм на Алепу.

На 6 юни в държави по целия свят ще се състои международен протест срещу въвеждането на 5G-технологията. В България също ще има протести на 6 юни 2020 г. в градовете София, Русе, Добрич и вероятно в други градове, организирани от групата Stop5GBulgaria. Протестите във всички български градове са от 11.30 ч. до 12.30 ч., с последваща подписка. В София протестът ще се състои на площад „Народно събрание“ от 11.30 ч., съобщиха организаторите.

Те разпространиха текста на подписката на Национална гражданска инициатива “Стоп 5G в България, защото здравето е по-важно”:

„Ние, долуподписаните, искаме Народното събрание на Р. България да приеме решение за налагане на Мораториум върху експериментирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на телекомуникационно оборудване, работещо по стандарт 5G на територията на Република България. Действието на този мораториум да бъде в сила до предоставянето на неоспорими резултати от международно приети eкспериментални, епидемиологични и други научни изследвания, доказващи липса на вредно биологично въздействие при кратковременна и хронична експозиция от радиочестотно излъчване по стандарт 5G върху хората и заобикалящата ни природа – животни, насекоми, растения и др.“, заявяват протестиращите.

Български родителски централен комитет и родители на пострадали от ваксини деца организират в София протест за отпадане на задължителния характер на ваксините в България. Протестът цели промяна на действащата нормативна уредба за имунизациите в България и извеждане на правото на българските граждани на свободен информиран избор, при осъществяване на тази медицинска интервенция. Малко известен факт е, че фармацевтичното лоби си е извоювало правото ваксините да не се подлагат на проверки за качество, защото те не се водят в групата на лекарствата, според протестиращите. Недоволните родители ще протестират пред Министерски съвет в 12 ч.

На бул. Витоша от 16 ч. ще се състои протест „Не на расизма и полицейското насилие. Солидарност с ромите!“. Събитието е организирано във фейсбук от „Български майки против фашизма, расизма, ислямофобията и хомофобията“.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Жалки платени протестъри, особено тези срещу укрепването на Алепу! Кой ви плати? Слави или Майчето?

Публикувай мнение