С ревю-базар и много наградиха закриха първия „Празник на цветята“ в Сандански

Празничният ден, посветен на Цветница и цветята, започна още сутринта с Конкурс за аранжировка от отрязан цвят. Участниците ентусиазирано и с вкус подредиха и оформиха свои цветни аранжировки, които журито с председател Валерия Рекалова – флорист и членове Зорица Органджиева – зам. -кмет и Мария Карастоянова – Just Married studio оцениха и избраха най-добрите.

Малко, преди награждаването от всички конкурси, площад „България“ се превърна в модна сцена. По линия на Меморандума за сътрудничество между община Сандански и ЮЗУ „Неофит Рилски“, млади и талантливи студенти от университета, специалност „Мода“ показаха ревю със свои модели, които допълниха с елегантност и стил празничния ден.

Кулминацията на Празника на цветята бе награждаването, където екипите – студенти от Лесотехнически университет, които взеха участие в конкурса за най-добър проект за цветна арт инсталация, най-добър ландшафтен проект и най-добра аранжировка от отрязан цвят получиха своите награди от зам.-кметовете на община Сандански -Георги Трайков и Зорица Органджиева.

Специална награда получи и наша съгражданка, която доброволно е облагородила двора на МБАЛ „Югозападна болница“- гр. Сандански.

Цветният празник бе закрит от Студио по балетно и танцово изкуство „Феерия“.

Pin It