С бляскава церемония откриха Световното първенство по футбол в Русия

Светът е футбол! Преди часове в Москва официално беше открито 21-вото Световно първенство. След разходката из културните ценности и традиции на Русия действията логично се пренесоха на изпълнения до краен предел 80-хиляден стадион “Лужники”, където главни действащи лица бяха бившият бразилски голмайстор Роналдо и емблематичният вратар на Испания от близкото минало Икер Касияс.

В церемонията по традиция участваха стотици жонгльори, а акцентът падна върху децата, отправящи символична препратка към основния приоритет – бъдещето. Музикалната част от шоуто започна с творчество на Пьотр Чайковски, но беше доминирана от британския поп-изпълнител Роби Уилямс, който изпълни някои от най-знаковите си парчета, предаде БНТ. За още по-вълнуващото представяне на репертоара на Уилямс помогна и руската оперна певица Аида Гарифулина, която се появи на терена, носена на крилете на декоративен дракон. Съвместното изпълнение на “Angels” накара публиката да притихне в удивление.

В различни етап на кратката, но съдържателна церемония, участие взе още и руският топ-модел Наталия Водянова. Сред 80-те хиляди на стадиона присъстваха хора от всички краища на света, като се очаква над 2 милиона души да посетят Русия само в първите седмици на Мондиала.

Официалното начало на Световното първенство беше дадено от президента на страната – домакин Владимир Путин, който подчерта огромното значение на футбола в световен мащаб.

Русия започна по най-добрия начин Световното първенство на своя територия. Възпитаниците на Станислав Черчесов победиха Саудитска Арабия с 5-0. Точни за “сборная” бяха Газински, Черишев на два пъти,  Дзюба и Головин.

Pin It