„Рок на реката” събра на една сцена най-ярките звезди на БГ-рока край Симитли

Сигнал и Данчо Караджов, Милена Славова, Силует, Севи, Хиподил и Светльо Витков, за цвят и адреналин по средата на купона, сътвориха 5-часово шоу край Симитли. Стотици фенове на хубавата българска музика напълниха поляната на брега на Струма. Публиката пя в един глас с Данчо Караджов вечните хитове на Сигнал, със Светльо Витков модерните закачливи, понякога иронични, но много истински парчета на Хиподил. Заклети фенове на Милена пяха в дует с нея рамо до рамо на сцената… а рок ритмите се приплъзваха по бързеите на Струма през цялото Кресненско дефиле.

„Рок на реката Симитли’2013” се организира за втора поредна година с особената грижа и голямо желание от кмета на община Симитли Апостол Апостолов и Станимир Станимиров – Чачи от „Х-клуб”. Центърът за екстремни спортове в землището на симитлийското село Полето, точно на входа на Кресненското дефиле, се оказа най-подходящото място за фестивал за ценителите на хубавата българска музика, бързата вода и студената бира.

Сцената за големите звезди на „Рок на реката” се издига в атракционната въжена градина, която дава най-адекватния декор.

„Свирил съм рок къде ли не, но в такава обстановка – не. Много непресторено, нещата са просто прекрасни. Оказа се, че този фест, ако добре се подготвя, би имал живот и занапред”, казва Данчо Караджов след цял час и отгоре луд купон с феновете на Сигнал. „Наистина на река рок фестивал у нас няма, и то на Струма… най-лудата река. А рокаджиите също са много смели хора. Мястото е уникално за това нещо, което се случва тази вечер. Чувствам се в свои води, ако сравня темперамента на реката с темперамента на музиката”, допълва рок-динозавъра.

„Обикалям България, два пъти в годината. Всеки един град е различен щат. За съжаление за такава музика няма почва в България, защото няма пари, няма развитие. Но има сцена край реката…”, смее се Светльо от Хиподил. „Какъв щат е Симитли? За първи път сме тук, настроението е супер. Няма разлика между хората, които слушат такава музика където и да са. Трябва да се борим не само чалгата да е развита, но и рок културата. За съжаление живеем в епоха на чалга културата. Но рок културата създава… свобода. Не всичко зависи от парите. Докато в чалгата – на 20 години трябва да имаш Мерцедес, трябва да си мутра. Не е нормално. Това е тотално откъсване от ценностите, които би трябвало да изграждаме. Някои казват, че поп музиката е разруха. Но дава свобода…”

Второто издание на „Рок на реката” в Симитли събра на една сцена едни от най-ярките звезди на хубавата българска музика. Два дни публиката се весели заедно с Петьо от Контрол, Васко Кръпката, който вече се чувства като талисман на феста и „Подуене блус бенд”, Highball, Сигнал и Данчо Караджов, Милена Славова, Силует, Севи, Хиподил и Светльо Витков.

И „Рок на реката Симитли’2013” е под знака на благотворителността. Кутии „Да помогнем на Боби” събираха надежда за 20-годишния Борислав Неделчев от село Крупник, който страда от остра бъбречна недостатъчност и се нуждае от средства за трансплантация за да може да продължи пълноценно живота си.