Родители и деца се забавляват заедно по време на Детски панаир в Благоевград

С много смях, емоции и вълнения прминава и вторият ден на Детски панаир в Благоевград. Развлекателната проява се провежда в областния център за пета поредна година. По време на проявата, която ще продължи до 18:00 часа днес, малчугани влизат в ролята на пожарникари, художници и изобретатели. Десетки културно-образователни инициативи забавляват малки и големи в поредната инициатива, подготвена за жители и гости на Благоевград.

Любопитни детски погледи се събират пред шатрите, разположени на площад „Македония“, където малчуганите могат да се запознаят с различни изкуства и да станат част от тях.  Стотици изрисувани детски лица и хиляди ръчно изработени изделия от хартия, магически пръчки и бои изпълват централната част на града.

Децата на Благоевград научават и интересни факти за света и природата в около нас. „Детски панаир“ е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции – музеи и галерии.


Pin It