Републиканци за България е първата регистрирана политическа партия за парламентарните избори

снимка: БГНЕС

“От политическите пaртии ние се регистрираме първи, защото колегите които минаха преди нас знаете, че са в коалиция. Тръгваме със сериозни намерения да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и да можем да изпълним обещанията, които ще дадем по време на предизборната кампания”. Това каза пред журналисти Цветан Цветанов председател на ПП „Републиканци за България“ след регистрацията на партията за предстоящите парламентарни избори в ЦИК.

„Всички колеги от страната и координаторите на секторните политики до седмица започваме представянето им онлайн. Ще започнем със съдебна реформа и българите живеещи в чужбина. Смятаме, че това са две основополагащи теми, които дискриминират българските граждани и особено тези, живеещи извън страната. С ограничаване и невъзможност да се направят промени в Изборния кодекс ограничиха възможността на много български граждани да гласуват в чужбина, а имаше такава възможност да бъде направено по пощата, както го направиха нашите съседи от Румъния“, заяви председателят на партията.

На въпрос как Републиканци за България смята на преодолее сегашната социология Цветанов заяви, че: „ Събраните над 31 000 подписа означават, че  сме отговорили в общи линни на това, което ни дават социолозите – 1% отговаряме на това, поне от внесените подписи днес“.

Цветанов изтъкна, че Републиканци за България са първата регистрирала се партия, защото коалициите се регистрират в друг регистър – там е събиране на няколко партии, които правят коалиция. „Това не е от значение. Ние се съобразяваме с първия възможен ден за регистрация, готови сме и искахме този ангажимент да бъде отметнат като изпълнен”.

Започваме да изпълняваме всичките си планирани мероприятия и събития в нашия календар по хронограмата приета от ЦИК“, каза още председателят на Републиканци за България.

Публикувай мнение