“Телеграф”: Полицията е на крак! Има реална заплаха за атентат в България

police
снимка: novini.bg

Няколко държави са предупредили родните служби за сигурност, че има сериозна опасност от терористичен акт в България. Това съобщи Телеграф, позовавайки се на информация от МВР.

От петък полицията в цялата страна е мобилизирана и мерките за сигурност са завишени. Информацията на ченгетата е, че се готви атентат на място, където постоянно има много хора, като метрото в София или в някой от моловете в страната. Най – вероятно мишена е столицата, но опасност има и във всеки друг голям град. За да се справят със ситуацията и да предотвратят възможността за атака, от събота сутринта полицаи с кучета обикалят пероните в метрото в София. Неофициално ченгетата споделят, че проверяват за поставено взривно устройство, както и за хора със съмнително поведение.

По стратегическите обекти, които евентуално могат да бъдат атакувани, като летища, жп гари и пристанища, служителите са инструктирани за повишено внимание към подозрителни лица, както и за багажи и предмети, оставени без надзор.

Следете 24 часа в денонощието последните новини от Благоевград и региона. Изпращайте вашите снимки на Blagoevgrad.eu@gmail.com по всяко време на дежурния редактор!

Pin It