“Пътна полиция” с нова акция заради летния сезон и очаквания трафик

“Пътна полиция” стартира операция във връзка с летния сезон. При последната акция има 452 съставени акта и над 1570 фиша за нарушения на пешеходци. Над 50 са актовете, които са заради неправилно пресичане на светофар.

Над 1000 са административните мерки, наложени на шофьори заради пешеходци. При друга акция, насочена към мотоциклетисти, три и четири колесни превозни средства отново има бум на актове и фишове заради различни нарушения, включително и за шофиране след употреба на алкохол. За една седмица, от КАТ отчетоха, че има установени над 80 неправоспособни водача. Като най – много са установени на територията на Плевен, информира Канал 3.

Най-много проверки има извършени на територията на Плевен, Пловдив и Благоевград, а най-много нарушения са установени в Плевен, Пловдив и Русе.

Предстои най – сериозни мерки да се предприемат за транзитно преминаващите граждани.

Вниманието ще бъде насочено и към артериите между морските курорти, защото там има голяма посещаемост на български и чуждестранни туристи. Ще се следи активно за алкохол и наркотици.

КАТ напомни на всички, които използват магистралите как е регламентирано движението в аварийната лента. Съветът е, ако има тапи, по – добре да се чака, а не да се пътува в аварийните ленти.

Към момента се отчита намаляване на ПТП и пътния травматизъм, но данните в момента за първото шестмесечие се обработват.

Най-силен трафик винаги има през месеците юли, август и септември. Тогава времето предразполага да се шофира с висока скорост, да се отнема предимство, да се извършват забранени маневри.