Първо заседание на новоизбрания Общински съвет в Петрич

33-ма общински съветници, 21 кметове на кметства и кметът на община Петрич положиха клетва за мандат 2019-2023 г. Георги Тренчев беше избран за председател на ОбС с 26 гласа подкрепа
Тържественото първо заседание на новоизбраният Общински съвет Петрич откри областният управител Бисер Михайлов, който пожела спокойна и изпълнена с успехи работа на съветниците, на общинския кмет и кметовете на села.

Председателят на Общинската избирателна комисия Зорница Авгинова обяви имената на избраните общински съветници, кметове на кметства и общински кмет за мандат 2019-2023 година. Веднага след това всички казаха клетвените думи. Областният управител Бисер Михайлов връчи на кмета на община Петрич Димитър Бръчков почетен плакет на Областна администрация Благоевград. Председателят на Общинска избирателна комисия Зорница Авгинова връчи символите на светската власт на община Петрич – огърлицата и ключа на общината.

В своето изказване на прага на новия мандат кметът Димитър Бръчков каза, че плурализмът на мнения, предложения и становища, дискусиите и прозрачността, трябва да бъдат водещи за всички представители на местната власт.

Pin It