Първи национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката

Първи по рода си национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорà и песни край релсите тесни” ще се проведе днес на ливадите край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово. 

Безвъзмездно участие ще вземат над 200 самодейци от цялата страна, като по този начин те ще покажат подкрепата си към каузата за опазване, популяризиране и развиване на теснопътната жп линия и селищата около нея.

Официалното откриване е от 12:30 ч., а още от 11:15 по-ранобудните ще имат удоволствието да опитат традиционни якорудски, родопски ястия, приготвени по автентични стари рецепти от град Якоруда. 

Самодейците ще се изявят в две части, а между тях – от 15:15 ч. изпълнителят на македонски песни Борис Коцаков ще изнесе празничен концерт.

Събитието се организира безвъзмездно, със съдействието на общините Велинград и Якоруда, които ще осигурят сцената и озвучаването, както и с подкрепата на държавната железопътна компания стопанин на гарите, железния път и прилежащите им площи – ДП „НКЖИ”.

Организаторите призовават всички гости да си носят одеяла или покривала за сядане, както и при възможност да пътуват с личен автомобил поради ограничения брой места във влаковете. Запазени места и билети за влака ще се продават вначалото на август. Гостите ще бъдат посрещани и упътвани от доброволци в екипа на ГС „За теснолинейката“, които ще носят специални баджове.

Pin It