Първата негазирана овкусена вода в картонена опаковка в България

Новата овкусена Florina Вода е в атрактивна, природосъобразна опаковка на Tetra Pak, удобна за консумация в движение

Tetra Pak и „Бест Фрутс 17“ ЕАД представиха на пазара Florina, първата негазирана овкусена вода в картонена опаковка, произведена и разпространявана в България. Работейки в тясно сътрудничество с Tetra Pak и в отговор на потребителските и пазарните тенденции, с представянето на овкусената Florina Вода „Бест Фрутс 17“ ЕАД отваря нова продуктова категория на българския пазар. Florina Вода е и първата българска вода в картонена опаковка – 250-милилитровата Tetra Brik® Aseptic, която гарантира свежест на продукта. В състава на новата алтернативна напитка има чиста вода и висококачествен плодов сок, който придава приятен естествен вкус.

Овкусената Florina Вода осигурява хидратация с четири плодови вкуса: диня и ягода; ябълка и киви; малина и къпина; портокал и мандарина. Тъй като съдържа съвсем малки количества  плодов сок и само 16 kcal на 100 грама, тя е перфектната освежаваща напитка за децата, които ще харесат особено много популярните герои от Angry Birds на опаковките.

„Ние винаги следим тенденциите на пазара и наблюдаваме от какво се нуждаят потребителите. Когато дойде моментът да въведем нещо ново на българския пазар, Tetra Pak ни подкрепи в създаването на овкусената Florina Вода. За този нов продукт ни беше нужна привлекателна опаковка, която да е удобна, лесна за пренасяне и за употреба, предвид това, че овкусената вода е насочена главно към децата. Tetra Brik Aseptic 250 ml отговаря на всички тези критерии, като същевременно е благоприятна и за околната среда“, коментира Десислава Илкова – Маркетинг мениджър на „Бест Фрутс 17“ ЕАД.

Опаковката на новия продукт се произвежда главно от картон от дървесина, която е естествен и възобноовяем източник. Цялата дървесина, ползвана като суров материал за картона, идва от гори, сертифицирани или контролирани от Forest Stewardship Council™ (FSC™). Това е гаранция, че картонът е от гори, които се управляват отговорно и продължават да се разрастват. И най-важното – 250-милилитровата опаковка Tetra Brik Aseptic изцяло подлежи на рециклиране.

„Изграждането на стабилни партньорства и съвместната работа с нашите клиенти за разработване и представяне на нови продукти е в основата на дейността ни. „Флорина“ е наш ценен партньор повече от 20 години и сме изключително щастливи, че избраха опаковка на Tetra Pak, за да влязат в тази нова за България продуктова категория. Tetra Brik Aseptic 250 ml защитава не само продукта вътре, но и околната среда, тъй като е направена основно от материали от естествени източници и подлежи на цялостно рециклиране. Потребителските тенденции показват търсене на естествени продукти в екологично чисти опаковки, а овкусената вода на Florina е именно такъв продукт”, коментира Каталина Сиритеану, Маркетинг директор на Tetra Pak.

Tetra Pak е водещата световна компания за преработка и пакетиране на храни. Работейки в тясно сътрудничество с нашите клиенти и доставчици, предоставяме безопасни, иновативни и природосъобразни продукти, които всеки ден посрещат нуждите на стотици милиони хора в повече от 160 страни. С над 25 000 служители по целия свят компанията вярва в отговорното ръководство в индустрията и устойчивия подход към бизнеса. Нейното мото „ЗАПАЗВА ДОБРОТО™“, отразява виждането ѝ да прави храната безопасна и достъпна навсякъде.

Повече информация за Tetra Pak ще намерите на www.tetrapak.com

Pin It