Пръскат срещу кърлежи и комари в Разлог

Предстои вторият етап по третиране на зелените площи на територията на община Разлог, предаде БНР. Дезакаризацията се извършва превантивно, като първото третиране срещу комари, кърлежи и др. бе направено още през месец април.

Площите, на които ще се извършват декаризация, ще бъдат обозначени с предупредителни листовки, закачени на видни места. Третирането на тревните площи ще бъде извършвано по график и според метеорологичните условия, като целта е да има поне 2-3 дни, в които няма дъждове, и последващи такива, за да има ефект от обработването на площите.

Община Разлог периодично извършва и косене на тревните площи. Косенето се извършва по парковете, междублоковите пространства, кварталните градинки и др. Тези мерки се извършват по определен план от експерти от отдел “Екология, чистота и земеделие”, като се взима предвид, че заради продължителните дъждовни дни на много места в градски градини и зелени площи около блоковете тревата е избуяла и е необходимо да бъде окосена, за да се предотврати поява на змии и др.

Pin It