Проверки и акции по търговските обекти в Благоевград

Проверки и акции по търговските обекти в Благоевград по повод разпоредбите за ограничаване разпространението на коронавирус. Още от изминалата седмица започна съвместна акция на прокуратурата и сектор ‘‘Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда‘‘ от община Благоевград. В по-големите търговски обекти бяха раздадени листовки с предприетите мерки, във връзка предотвратяване на разпространението на COVID-19.

Съставени са протоколи с инструктаж за спазване на всички въведени разпоредби. Служителите от сектор ‘‘Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда‘‘, съвместно с прокуратурата, обикаляха, проверяваха и разпространиха флаери в големите търговски обекти със синтезирана информация, относно приложените по-строги противоепидемични мерки като: задължително носене на предпазни маски, ръкавици и пълната дезинфекция на обектите; при установена нередност, сигналите да се предават по горещата линия на I-во и II-ро РУ – МВР Благоевград и др.

Посетените обекти до момента са: Немската верига за търговия на дребно на хранителни стоки ’’LIDL’’, европейската верига хипермаркети ’’BILLA’’ , заведение за бързо хранене ‘‘Парти пица‘‘ , производителите на месо и месни продукти ‘‘Дековис‘‘ и три шивашки цехове в града.

Патрулите ежедневно правят обход на целия град. Проверките и раздаването на афиши ще продължават да се извършват и занапред, за да може по-голям брой хора да бъдат запознати с хигиенните изисквания и предприетите противоепидемични мерки. В момента насочваме всичките си усилия с наличните сили от общината и полицейските управления, за ограничаване струпването на групи от хора по алея „Бачиново“, парковете и градинките до детските площадки.

Pin It