Протестиращи в Благоевград: “Търпението ни свърши!”

снимка: БГНЕС

Протест и автошествие в Благоевград под мотото: “Търпението свърши. Искаме промяна, а не подмяна”, започна по обед днес. Ако не чуят исканията им, организаторите заплашиха с блокади и барикади, предаде БГНЕС.

В шествието по улиците на града участват 20-на автомобила. Изходите на града в посока Е-79 и АМ “Струма” се охраняват от полиция и жандармерия срещу евентуални блокади от страна на протестиращите.

Към благоевградския протест се присъединиха и майки от София на деца с увреждания, на микробусът им бяха поставени черни знамена с мотото: „Системата ни убива”.

„Днес даваме началото на протестите, надяваме се да ни чуят, изгубихме държавността и проблемите са много. Исканията ни са намаляване на ДДС върху храните, за да се стимулира малкия и среден бизнес, политиците трябва да решават проблемите на обществото, а не само своите бизнес-интереси”, каза организаторът на протеста Николай Иванов.

Според него подаването на една оставка заради проблема с водната криза не е достатъчна, трябва да заработи съдебната система, за да има реални присъди.

Pin It