И Благоевград се вдигна на протест срещу правителството

снимка: БГНЕС

И в Благоевград днес започнаха протести с искане за оставката на правителството. Пред общината в 18 ч. се събраха 50-на души-сред тях единични представители на политически партии, но мнозинството са безпартийни, предаде БГНЕС.

Днешният протест е началото, той бе мълчалив, от утре протестите започват с шествия, за каквито днес нямаше разрешение.

„Правителството върви срещу гражданите, виждате излагацията на прокуратурата, искаме оставката на кабинета-не днес, не утре, а веднага“, каза лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски. Така ще е всеки ден до победата, сигурен бе Ханджийски, единственият представител на партия.

„Тук сме, защото Благоевград е беден град, би трябвало всички да излязат, бизнесът ни е съсипан от НАП, всеки който не мисли като ГЕРБ го съсипват материално, а че държавата се управлява от мафиоти, на всеки вече е ясно“, каза Стоян Кьосев.

„Не подкрепям нито президента, нито премиера, тук съм като гражданин, възмутена съм от пребиването на протестиращ в София, което е недопустимо в една европейска държава“, каза Аделина Петрова. Тя допълни, че ако премиерът и президента не намерят общ език-да си подават и двамата оставките.

„Полицаите, извършили побоя трябва да се разследват и понесат отговорност, такова безумно насилие е неприемливо, потресена съм, това са нашите деца“, завърши Петрова.