Протест на обединените каузи се провежда днес в София


Протест на обединените каузи #СпасиБългария ще се проведе довечера в София. Той е насрочен за 18.00 ч. на площад Независимост. Организира се в социалните мрежи, а зад идеята застават 25 Facebook групи.

Във Фейсбук организаторите заявяват, че всяка група поотделно застава зад различна кауза, но трябва да бъдат спротени, за да са силни.

„И единението ни не е, защото на фасадата на Народното събрание стои паметната фраза “Съединението прави силата”, опорочена от ползването й като мото на българското европредседателство, а защото вярваме в народната мъдрост „Сговорна дружина, планина повдига”, пише в събитието, посветено на днешния протест.

Повечето групи, огранизиращи протеста, са свързани с опазването на природата. „Олигархията, или общността на омертата, която завладя икономиката, и сега като не остана нищо повече за крадене, се насочи към последния останал публичен ресурс в страната – българската природа”, обясняват още те. И дават за примери Пирин, Рупите, Кресна, Странджа, Болата, Корал, Делфин, Иракли, Карадере, Камчия, Калиакра, Шабла, Камен бряг, Дуранкулак, Синеморец, Розовата долина, Морската градина на Варна, Младост, Борисовата градина и Западния парк в София.

Благоевградската група “Ние сме против застрояването на разкопките около Благоевград”, обединила се за запазване на археологическите находки също се включва в протеста.
От Благоевград има организиран транспорт, включващ отиване и връщане. Автобуси тръгват от 15:00, пред ЮЗУ

Pin It