Над 1500 души протестираха срещу ЧЕЗ в Благоевград

Кордон от полицаи спира около 200 протестиращи, които искат да влязат на срещата с гражданите на основателя на Движение “България на гражданите” Меглена Кунева в Благоевград.

До напрежението се стигна след иначе мирния протест срещу високите сметки, които ЧЕЗ, енергийният монополист на Югозапада, връчи на клиентите си за месец декември.

Около 1000 души се събраха в 18 часа тази вечер пред клиентския център на ЧЕЗ в Благоевград, предаде БГНЕС. След скандирания “Няма да платим”, “Мафия”, “Продадохме си държавата”, “Всички са крадци”, протестиращите изгориха и сметките си за електричество за месец декември.

Към 18,30 часа множеството, водено от националния трибагреник и плакати с надписи “Внимание! Високата цена на тока е опасна за живота”, “Чешки еничери, заминавайте си” и др., протестиращите тръгнаха за среща с Меглена Кунева, след като се разбра, че тя провежда приемна за граждани в Благоевград.

Кордон полицаи спря на входа на залата протестиращите срещу високата цена на тока. Организаторката на протеста Людмила Манова от ГС “Сила” им каза, че протестът е приключил, и помоли протестиращите да се отдръпнат пред залата.

Pin It