Прокуратурата започна проверка на случая с незаконното сметище на подлез при АМ „Струма“

Прокуратурата в Дупница започва проверка на откритото незаконно сметище с кости и останки от животни на подлез на магистрала „Струма“.

Вече в прокуратурата е постъпила докладна записка от районното полицейско управление за нерегламентирано сметище, намиращо се на подлеза за село Блажиево. „Икономическа полиция и ветеринарни специалисти от областната агенция по контрол на храните ще направят оглед на мястото, за да се установи видът на отпадъците, тяхното количество и произход. Проверката е назначена на 20 януари и трябва да приключи до 30-и януари“, коментираха от прокуратурата в Дупница, цитирани от Монитор.

От общинската администрация в Дупница обявиха, че са запознати с проблема, като вече на мястото са изпращани специалисти. „След Нова година бяха изхвърлени кокали, глави, шкембета, черва на говеда, на прасета и т. н. Това е в махала Ценеви“, коментираха дупничани. Все още не е известно кой изхвърля животинските остатъци, като не се изключва и възможността наблизо да има нелегална кланица.

„Роми, касапи, които са купили животни покрай новогодишните празници, са направили кайма и суджуци и са изхвърлили кокалите. Освен миризмата, се разпространяват зарази. Надяваме се скоро да бъдат установени извършителите и те да си получат заслужените санкции“, коментират още често пътуващи по направлението дупничани.

Pin It