Приключи проверката в Басейнова дирекция – Благоевград

снимка: БГНЕС

Без изявление и с няколко папки с документи, събрани в найлонова чанта, прокурори и разследващи полицаи излязоха от Басейновата дирекция в Благоевград, която беше обект на проверка, във връзка с водната криза в Перник и източването на язовир „Студена“. Нямаше и задържани служители, предаде БНР.

Малко преди обяд микробус на Главна прокуратура спря пред сградата на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“. Разследващи полицаи и прокурори влязоха на проверка, а достъпът до административните офиси беше ограничен.

На въпрос на „Хоризонт“ дали и кога са констатирани нарушенията в графика на водоподаване от ВиК — Перник, как се е стигнало до критично ниските нива в язовир „Студена“ и какви мерки са предприети, отговорът беше, че информацията за осъществената контролна дейност от страна на Басейнова дирекция е налична на сайта.

От направената справка на сайта е видно, че през декември има издадени две наказателни постановления на ВиК — Перник за нарушение на министерска заповед за допустимите обеми на водоподаване и за предоставяне на питейна вода на „Стомана Индъстри“ в период на наложен воден режим.

Малко след края на работния ден приключи и прокурорската проверка. Изявления пред медиите нямаше. От сградата на Дирекцията бяха изнесени няколко папки с документи.

Pin It