Президентът Румен Радев пожела на добър път на абсолвентите от 25-ия випуск на АУБ

197 бакалаври от 17 държави получиха своите дипломи днес на 25-тата Церемония по дипломиране на Американския университет в България.Абсолвентите бяха поздравени от президента на България Румен Радев.

“Днешната церемония е вълнуващ празник, заслужено признание не само за студентите от 25-ия випуск, но и за преподавателите и ръководството на авторитетния Американски университет в България. Вашите ежедневни усилия за качествено образование и перспективни умения, посветени на бъдещето на нашите млади хора, ще дават своя резултат години напред. Вярвам, че младите хора от десетки държави, които избраха за свое семейство Американския университет в Благоевград и които приеха красивия Благоевград за свой втори дом, ще бъдат пример и за своето и за следващите поколения. Пример за това, че автентичният и траен успех изисква висока лична мотивация и пълна отдаденост и дисциплина“, каза президентът на Република България Румен Радев.

Церемонията бе открита от президента на АУБ д-р Стивън Съливан. От името на абсолвентите реч произнесе Айла Байжомартова. Почетен оратор на церемонията бе Валдрин Лука, министър на икономическото развитие на Косово, който завършва Американския университет в България през 2005 година.

За първи път беше връчена и наградата на Н.Ц.В. Княгиня Мария Луиза за виден възпитаник на АУБ в сферата на лидерството и развитието на гражданското общество. Първият й получател е Елвин Гури, който завършва АУБ през 1996 г. с две специалности „Икономика” и „История”.


Pin It