Специален микробус рекламира в Благоевград „София и Югозападен регион кандидат за Европейска столица на културата“

Brandiran MikrobusСпециален бриндиран микробус рекламира из улиците на Благоевград проекта „София и Югозападен регион кандидат за Европейска столица на културата“ . Проектът се намира във втори етап, до който са допуснати още градовете Пловдив, Варна и Велико Търново.

Под формата на рекламни материали бяха представени и трите основни теми. Те са под наслов „Минало несвършено“, „Сегашно продължително“ и „Бъдеще предварително“. Работният екип, който днес се срещна с благоевградчани, сподели, че местното население се вълнува от развитието на града и е особено удовлетворено от редицата културни събития, състояли се през последните три години. Предложенията са за повече инициативи на открито.

Инициативата „Европейска столица на културата” е едно от най-престижните и популярни европейски културни събития и е замислена с цел да допринесе за сближаването на европейските народи. Кой ще остане да се бори за Европейска столица ще стане ясно на 5 септември, когато всички кандидати ще защитават концепциите си пред международно жури в Министерство на културата.

Bus blagoevgrad