Предлагат да се изгради параклис на Седемте рилски езера

Има идея и предложение да се изгради параклис на Седемте рилски езера. Това коментираха свещеници от Дупница след като през уикенда се проведе походът “Рилски чудотворец”, който тази година се проведе с благословението на Българския патриарх Неофит.

Участниците в похода достигнаха Седемте рилски езера в събота вечерта, като се срещнаха с десетки туристи. Те получиха благослов от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополия патриарх Неофит. Тъкмо при езерото Бъбрека има идея да се построи параклис, оттам минава поклонническият поход, съобщава БНР.

“Проблемът е дали от НП “Рила” ще разрешат строителство, но това не е невъзможно”, каза архирейският наместник на Дупница отец Георги Паликарски, който домакинства посещението на дядо Поликарп и минаването на поклонническия поход “Рилският чудотворец” през Седемте езера.

Изграждането на параклис там ще се разисква пред съответните инстанции и нива, добави той.

Pin It

3 Comments - Write a Comment

  1. Ричард Докинс · Edit

    Не сте уред. Хайде да не месим Националните ни паркове с религиозната фантастика. Достатъчно книги има изписани и достатъчно кръгли сгради има, за да идват туристите. Невъзможни неща няма. Ирационални и безсмислени бол.

  2. Няма богове · Edit

    Стига религиозни глупости. Достатъчно тъпи църкви има че и по планините да почнете да ги цвъкате!

  3. Нели Дойчева · Edit

    Абсурдна идея, доста глупава. Но точно агресивната глупост често пробива там, където здравият разум се е провалил.

Comments are closed.