Предадоха на съд крадец на кутии за дарения от магазин в Благоевград

Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд Н.К. по обвинение за извършени от него серия кражби от търговски обекти в гр. Благоевград.

Около 12 ч. на 05.08.2019 г. обвиняемият К. влязъл в магазин „Стоми“, като видял на касите кутии, поставени за събиране на дарения. Взел две от тях и излязъл от обекта, като изхарчил съдържащата се в тях парична сума от 250 лева.

Два дни по-късно той се върнал в същия магазин и взел още една от кутиите, предназначена за благотворителност. На излизане обаче бил забелязан от полицейски служител, който видял въпросната кутия с надпис „Зов за помощ“, проследил го до автобусната спирка и го задържал. Незабавно била извършена проверка в търговския обект, прегледани били записите от камерите за видеонаблюдение и установена липсата на вещи, в това число четири бутилки уиски марка „Джони Уокър“. Авторът на престъпните деяния е бил безспорно установен.

Освен за кражбата на вещи от магазин „Стоми“, обвиняемият е бил подведен под наказателна отговорност и за отнемане на редица вещи –хранителни и битови стоки, от три други търговски обекта. Общата стойност на предмета на извършеното от Н.К. престъпление възлиза на 658,50 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Pin It