Православният информационен център в Благоевград отбеляза своя 10-ти рожден ден

Православният информационен център на Неврокопска света митрополия отбеляза своя десети рожден ден. По традиция Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет и молебен, а в съслужение с него бяха свещеник Светослав Кючуков и дякон Георги Кацаров. Децата от курсовете към Православния център поздравиха гостите с изпълнение на празнични тропари и молитви, а след това всички получиха десетия брой на вестник „Кандилце“, издаван от младежкия журналистически клуб към центъра.

Десетки бяха присъстващите, които уважиха събитието и споделиха радостта от празника, а митрополит Серафим се обърна с поздрав и благослов, като благодари на Бога за изминалите десет години. Изрази признателност към свещениците, координаторите, сътрудниците, приятелите и всички, които подпомагат дейността на центъра. Сподели радостта си от основаването на Православния информационен център и неговото присъствие и утвърждаване в духовния и обществен живот на епархията и страната ни, като пожела още много рождени дни.

В края по традиция децата имаха възможност да духнат свещичките на тортата и всички вкусиха от почерпката, приготвена от доброволци.

Православният информационен център на Неврокопска света митрополия е създаден през 2009 година с благословението на приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. Той е продължение на активната просветна и социална дейност на Неврокопска света митрополия, като целта му е да подпомага духовния живот на хората. В центъра се реализират дейности, които обхващат всички възрасти в три направления: информационна, организационна и образователно-просветна. В него може да намерите богата книжарница с православни издания, икони и църковна утвар. Към момента има сформирани курсове по източно-църковно пеене, иконопис, журналистика и неделно училище. Приемат се и нови желаещи курсисти като таксите се поемат от Неврокопска света митрополия.

Pin It