Последни билети за „Лебедово езеро”! Oгромен интерес към грандиозния балет, гостуващ в Благоевград

Мащабен 3D декор, пленяваща хореография, пищни костюми и невероятното майсторство на многонационалния екип очакват благоевградската публика

Гостуването на мегапродукцията „ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО” предизвика истински фурор в Благоевград! Билетите са почти разграбени, а всеки, който иска да присъства на това уникално събитие, трябва да побърза към касата на зала „Яворов”.

Многонационалната трупа на Държавна опера Стара Загора ще завладее публиката с феерия, магнетизъм и море от емоции в балетния шедьовър на 5 февруари от 19:00 ч. в зала „Яворов”.

За първи път в своята 92-годишна история Държавна опера Стара Загора поставя балета-перла от Пьотр Илич Чайковски. Мащабният проект е поверен на примабалерината, педагог, хореограф и настоящ ръководител на многонационалната трупа на Старозагорската опера – Силвия Томова. Тя поставя балета на базата на класическата  версия на Лев Иванов и Мариус Петипа.

Впечатляващият спектакъл оставя без дъх зрителите още в самото начало с пищния си 3D декор, който представлява мащабна конструкция, обграждаща цялата сцена с готическа каменна колонада и огромни пана с фототапет. Художник на декора и костюмите е младият талант Денис Иванов. Той превръща класическия балет в модерно представление, решено с всички актуални средства на съвременната сценография и сценична техника и възможности.

В новия спектакъл на „Лебедово езеро“ декорът и костюмите допълват и подчертават режисьорската концепция и са отражение на експресията, която цели конкретно внушение на публиката.

След премиерата в Стара Загора „Лебедово езеро” успешно гастролира в страната, като Благоевград е избран специално за един от първите градове през 2018 г., част от националния тур на мащабния проект.

БИЛЕТИ: на касата на зала „Яворов”

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 0884 115 138

Pin It