Полицията в Благоевград проверява сигнал за репресия над протестиращ

По заповед ни директора на ОД МВР-Благоевград комисар Дойчин Дойчинов е образувана проверка за нападение на полицай над протестиращ. Инцидентът е станал снощи след блокадата на ГП Е-79 в гр. Кресна, съобщава БГНЕС. При първият опит за блокадата на ГП Е-79 край Благоевград в м. Полигона преди обяд вчера, бе публикувано видео, на което протестиращият Николай Кутанов пита полицая В. Чапкънов, дали би умрял за родината си, щото той бил го направил.

На връщане към Благоевград след блокирането на пътя в Кресна, микробусът на Николай и негов приятел бе спрян от полицейски патрул на ГП Е-79 при пътен възел „Симитли-Банско“, а на него е нанесен удар с юмрук в корема. Това е станало от колега на Чапкънов, който е служител на СТЗБД към ОД МВР.

Освен това Кутанов е заплашен, че „ще си има големи проблеми“.

Вече е назначена служебна вътрешна  проверка в ОДМВР-Благоевград във връзка с твърдения за употреба на неправомерна физическа сила от страна на полицейски служител спрямо гражданин.

По повод нападението днес Кутанов подава жалба до ОДМВР, а всички протестиращи в Благоевград в 19 ч. тази вечер се събират на протест пред областната дирекция с искане уволнението на двамата полицаи.

Pin It