Полиция и жандармерия не допуснаха блокада на ГКПП Кулата

При засилено полицейско присъствие протекоха протестите в област Благоевград. Протестиращите от Петрич не постигнаха целта си – блокада на ГКПП „Кулата“, предаде БНР. Един от тях припомни причината за протеста-оставка на правителството и ниския стандарт на живот в България.

При граничния пункт Кулата гранична полиция и жандармерия не допуснаха пешеходци по магистралата, за да не се стигне до блокиране на пътя към Гърция. След няколко часа недоволните от ниския стандарт на живот, които се бяха събрали в центъра на село Кулата, се отправиха към Сандански, за да блокират движението в началото на града, пресичайки пешеходната пътека.

Полиция и жандармерия вече ги очакваха там. Те осуетиха намеренията им. Недоволните нарекоха ситуацията “смешна” поради многобройните екипи на полицията и жандармерията.

Участниците в протеста в Гоце Делчев успяха да блокират движението за граничния пункт „Илинден“, заставайки на пешеходната пътека. Пропускаха се само автомобили със специален режим и с малки деца.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Трябва да си завършен олигофрен, за да си мислиш, че комунисти (БСП) и турци (ДПС) ще ти решат проблемите. Та нали те управляваха през целия преход…

Comments are closed.