Полицейска акция срещу дрогата в Пиринско, ето кои попаднаха в ареста

През изминалото денонощие е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която в частен дом в с.Вълкосел, общ.Сатовча е намерена и иззета около 0,90 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Мъж на 22 години, обитаващ жилището е задържан със заповед за задържане до 24 часа, като за случая е уведомена Районна прокуратура-Гоце Делчев.

Около 22:15 часа на 11.09.2019г. в Благоевград, при извършена проверка на 16-годишен младеж от града от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е намерена и иззета около 1,48 грама марихуана. По случая е образувано бързо производство.

На същата дата в Якоруда, от полицейски служители на РУ-Разлог, у 36-годишен мъж от с.Черна Места, общ.Якоруда е намерена и иззета около 0,4 грама марихуана. С техническо средство е установено, че по ул.“Якорущица“ в града, същият управлява лек автомобил „Ауди“ с наличие на 1,77 промила алкохол в издишания въздух.Уведомена е Районна прокуратура-Разлог. Образувани са бързи производства.

От полицейски служители на РУ-Разлог, на 11.09.2019г. в с.Бачево, общ.Разлог, е извършена проверка в магазин за промишлени стоки. Намерени и иззети са около 40 къса цигари без задължителен бандеролен знак. По случая е образуван заявителски материал.

На 11.09.2019г. в Петрич у 64-годишен мъж от Петрич са намерени около 57 къса цигари с чужда контролна марка. В хода на работата по случая в жилище, обитавано от същия е намерен около 1 килограм тютюн без задължителен бандеролен знак. За случая е уведомена Районна прокуратура-Петрич.

Pin It