Показват бойна техника и въоръжение за Деня на Независимостта в Благоевград

По случай 110 –ата годишнина от обявяване на Независимостта на България по разпореждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 22 септември (събота) в седемнадесет български града ще бъдат показани военна техника, образци оръжие и екипировка. Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов „Това сме ние“, с които Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба.

В Благоевград от 09:00 до 12:00 часа, в новоизградения парк „Македония”, ще бъдат обособени специални центрове за показ на образци от екипировката и оръжието на въоръжение в Сухопътните войски и статичен  показ на военна техника, който ще включва ASV 1117 “Guardian”, MSFV “Commando Select” и ТАПП „Мерцедес- Бенц”.

Всички интересуващи се от военната служба ще могат да получат информация за свободните места в армията, както и за условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка.

Денят на Независимостта ще бъде отбелязан със същата инициатива и в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

Pin It