Подробности за кървавата стрелба край Гоце Делчев

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършен опит за убийство – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК. Досъдебното производство е започнало след получен сигнал за прострелян мъж в с. Плетена, община Сатовча.

Вчера вечерта, 13.06.2020 г., в махала „Забърдо“, възникнал скандал между жители на селото. По първоначални данни, повод за него станал междусъседски спор за имот. Един от участниците разположил ремарке с цел заграждане, като несъгласие с действията на семейство, живеещо в близост. Това, на свой ред, провокирало напрежение сред опонентите му. След вербални нападки между страните, петдесет и седем годишен мъж прострелял съседа си.

Извършителят на престъпното деяние е бил задържан от органите на реда, а оръжието – пистолет м. „Макаров“, иззето. Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието.

Пострадалият тридесет и пет годишен мъж е бил транспортиран за оказване на медицинска помощ в болнично заведение в гр. Гоце Делчев, а по-късно – в столицата. Проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал в лявата част на гръдната област.

Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели. Предстои, с постановление на наблюдаващия прокурор, извършителят да бъде задържан за срок до 72 часа.

Разследването продължава.

Pin It