Петима души пострадаха при пътни инциденти в Пиринско

Петима души са пострадали при пътни инциденти през изминалите почивни дни на територията на Благоевградска област.

На 13.09.2019г. около 18:15 часа в района на кръстовище, образувано между ул.“Иван Михайлов“ и ул.“Александър Фон Хумболд“, лек автомобил „Фиат Браво“ с 55-годишен водач от Благоевград не пропуска и блъска 10-годишен велосипедист, пресичащ по пешеходна пътека. Детето е пострадало с охлузна рана на крака. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

На 13.09.2019г. около 19:30 часа в района на разклона за с.Мощанец, 45-годишен велосипедист от гр.Благоевград, завивайки на ляво навлиза в лентата за насрещно движение, отнема предимството на лек автомобил „Ауди“ и допуска ПТП. С охлузна рана на ляв крак е пострадал велосипедистът. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

На 14.09.2019г. около 16:55 часа на ул.“Вл. Черноземски“ в Благоевград, лек автомобил „БМВ“ с 23-годишен водач от Сандански, излизайки от реда на паркиране и завивайки в обратна посока при наличие на пътна маркировка „М1“, отнема предимството на идващ зад него мотоциклет „Пиаджо“ с 44-годишен водач от Благоевград, който за да избегне удар с автомобила спира рязко и пада на пътното платно. С охлузни рани и без опасност за живота са пострадали мотоциклетистът и 5-годишно момче, пътуващо с него. Пробите за алкохол са отрицателни.

На 15.09.2019г. около 16:10 часа на път II-19 между с.Места и гр.Банско, мотоциклет „Сузуки“ с 54-годишен водач от София, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой излиза в дясно от пътното платно и се преобръща. Мотоциклетистът е пострадал с фрактура на гръден прешлен и без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол е отрицателна.

Pin It