Паркът в квартал „Еленово“ с моделна градинка на Биоразнообразието

„Карлсберг България“, Българско дружество за защита на птиците и Община Благоевград оформиха моделна градинка на Биоразнообразието. Тя се намира в парк в квартал „Еленово“, който бе обособен през 2016 година. Вчера на място бяха посадени 50 дървета от вида Офика. Бяха поставени и 15 поилки и 15 хранилки за птици.

Облагородяването на парка в кв. „Еленово“ съвпада с кампанията, инициирана от кмета д-р Атанас Камбитов, „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи“.

Офиката (Sorbus aucuparia) е многогодишно дърво, а височината му достига 15-16 метра , То е със сива и гладка кора, която при старите дървета се напуква слабо. Кореновата система на офиката е силно развита. Нарича се още Птицеловна брекиня.
Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Зеленко Зеленков · Edit

    Защо ли ги садят, като след някоя друга година ще ги изсекат, за да построят кооперации. След като кметът толкова държи на зеленината, защо ще позволи да се изсекат 40-годишни борове и липи в градинката срещу ЛИДЛ, за да се построи Китайски квартал-II ?! От вчера имотът е ограден и започва строителство! Да видим сега дали държи на зеленината, или ще разпише разрешителното за раззеленяване… да видим…

Comments are closed.