Парк “Македония” е незаконен установи РДНСК – Благоевград

Един от най-големите паркове в Благоевград, който беше изграден и открит преди 3 години и е с капацитет над 100 000 души, се оказва незаконен. Това е установила проверка на РДНСК. Строителните инспектори са изпратили предписание до общината, че терените не могат да се ползват като място за отдих. Предстои сградите, които се помещават в парка да бъдат запечатани, а спортните клубове, които тренират в тях ще трябва да ги напуснат, съобщи БНТ.

Откакто е изграден паркът в него вече няколко пъти са провеждани концерти, фестивали и други спортни събития.

В парка са изградени многофункционални зали, пешеходни алеи и зелени площи. Проверката обаче е установила, че сградите не са преотредени, а самият парк няма издаден АКТ 16.

“Няма парк Македония, има сгради с неясен статут. Отговорността ще я носим ние. А ние ще носим отговорност и санкции от РДНСК, че сградите се ползват не по предназначение”, заяви Любен Милев, зам.-кмет по сигурността и спорта в община Благоевград.

Сградите в парка се ползват безвъзмездно от няколко спортни клуба, в които тренират стотици деца. Инвестирани са средства за ремонт и подобрения.

От Община Благоевград казаха, че вече са предприели мерки за узаконяване на терена.

Pin It

Публикувай мнение