Парк „Ловен дом” посреща посетители с обновена визия

nova-viziq-park-loven-dom1

Парк „Ловен дом“ в Благоевград посреща посетители с обновена визия, показа репортерска проверка на Blagoevgrad.eu. Ремонтните дейности обхванаха площ от над 7 000 квадратни метра. Промяната от първоначалния вид на парка е незначителна, като целта при обновяването му бе да възвърне някогашния си вид и блясък, без да бъде променяна неговата концепция и стил. Стилни паркови лампи осветяват всяка от алеите и стълбищата между отделните нива на парка. Подземен канал свързва алпинеума с ремонтирания шадраван в центъра на парка.

Внимание е обърнато на нуждите на най-малките посетители на парка. Пред сградата на Обсерваторията е изградена голяма детска площадка, разделена на кът за деца до 3 години и такъв за по-големи малчугани. Освежени са всички алеи, поставени са нови пейки, кошчета и предпазни парапети. Реставрирано е алейното осветелние в първоначалния му вид, подменена е цялата ВиК мрежа в парка.

Назначена е и общинска охрана, която да пази от вандалски прояви. Общината вложи в реализацията на проекта близо 180 000 лева, като половината от тях бяха осигурени по проект “Красива България”. Оставаме с надеждата, че парка ще се превърне отново в любимо място за развлечения, отдих и туризъм.

nova-viziq-park-loven-dom4 nova-viziq-park-loven-dom7 nova-viziq-park-loven-dom5nova-viziq-park-loven-dom_d_ploshtadka2  nova-viziq-park-loven-dom8 nova-viziq-park-loven-dom182 nova-viziq-park-loven-dom116 loven-dom-blagoevgrad-2014

8 Comments - Write a Comment

  1. Страхотно, поздравления на градското управление. Имахме нужда от още такива кътчета за почивка и отмора!

  2. Вандалите и селяците това и чакат!Ще унищожът всичко!Там израстнахме!Жалко!

  3. Между сградата на Регионален исторически музей и Младежкия дом в града има стълбички, които водят към него. Успех с откриването!

Comments are closed.