Парк “Ловен дом” – Благоевград – едно от красивите кътчета, които трябва да посетите

Читатели на Blagoevgrad.eu пожелаха да направим фоторазходка и да покажем какво се случва днес с емблематичния парк “Ловен дом” – Благоевград. Признаваме си, че останахме очаровани.
1. Грижата за паркът, която от Биострой полагат
На някой от снимките ще видите, че кипи неуморна работа, за да може паркът да изглежда привлекателен за туристи и жители на Блаогевград. Истината е, че очаквахме да заварим буреняци, а останахме приятно впечатлени, тъй като паркът изглежда добре поддържан.
2. Денонощна охрана в парк “Ловен Дом” – набезите и кражбите в тази част на града са секнали, тъй че спокойно. Ако причината, поради която не посещавате този парк е това, че сте били ограбени, виждали сте наркомани или подпийнали роми, то вече това нещо не може да се види.
3. Красивата природа – няма какво да се лъжем, гъстите дървета правят сянка и трябва да Ви кажем, че вместо обедната почивка да обикаляте баровете и да чувствате задух, само на петдесетина метра от централния площад се намира парк “Ловен дом”. Една 20 минутна разходка би Ви ободрила.
4. Детски кът за майки с деца. Това е другото нещо, с което се впечатлихме. Има пързалки и люлки, както и настилка, която предпазва дечицата от наранявания.

Екипът ни успя да поговори и с майки, наслаждаващи се на прохладата в парка и попита какво липсва, за да се превърне в топ парк на Благоевград.
Исканията на жителите на Благоевград са съвсем малки, а именно:
Те пожелаха една чешмичка, както и една беседка, а ако са две, то тогава нещата биха били перфектни. Пожелаха още и кръглия купол да бъде пълен с вода и ако е възможно вода да тече по камъните (вижте една от снимките).
Според посетители липсват и рози, липсва цвят, свежест, но и това не е никак трудна задача, стига да има план за действие.

Детският кът, на който децата могат да играят на прохлада

Е, уважаеми читатели, колко пъти посетихте парк “Ловен дом” през последните 12 месеца? А през последните 5 години? Сигурни сме, че отговорът ще бъде близо до 0-та, но е време да поправите тази грешка.
Как да стигнете до този парк, ако не сте от Благоевград. Ето най-точното и ясно обяснение: Паркът се намира между сградата на Регионален исторически музей и Младежкия дом в града, има стълбички, които водят към него, но който и да попитате ще Ви разясни.

Служители на Биострой се грижат за чистотата на парка

Охранителят, който екипът ни завари на смяна
Усилената работа по чистотата и поддръжката тече, както се вижда на този кадър

Pin It

One Comment - Write a Comment

Comments are closed.