Откриха военен паметник в село край Струмяни

в с.Махалата в община Струмяни с тържествена церемония и с военни почести бе открит войнишки паметник за увековечаване на подвига и паметта на участниците и геройски загиналите в Балканската и Първата и Втората световни войни.

В тържествената церемония взеха участие военнослужещи от военно формирование 26 400 от град Благоевград, както и духов оркестър от град Сандански. Паметникът бе осветен от свещено служители и бе открит от г-н Емил Илиев – кмет на община Струмяни, както и от г-н Костадин Стоянов-Председател на инициативния комитет, осъществил патриотичната инициатива.

Събитието уважиха кметове и кметски наместници,общински съветници, представители на общинска администрация Струмяни, пенсионерските клубове в общината, образователни институции, граждани и журналисти.

Идеята за създаване и откриване на военния паметник е на местен инициативен комитет от село Махалата, който със съвместни усилия и упорития труд на гражданите и съдействието на общинска администрация Струмяни, както и на наследниците на загиналите и участниците в Балканската и двете Световни войни, успя да реализира инициативата и да я доведе до успешен край.

Pin It