От днес са в сила новите правила за влизане в Гърция

От днес влизат в сила новите правила за пътуване до Гърция. Властите в южната ни съседка ще допускат чужди граждани на своя територия само след представяне на отрицателен PCR тест, като резултатът от него е преведен на английски, а в документа са записани трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътуващия. Тестът трябва да е направен до 72 часа преди преминаването на границата. Дори и при отрицателен тест и изрязни документи, гръцката страна си запазва правото по свое усмотрение избирателно да тества влизащите в страната. До края на август пътуващите ще трябва да попълват и електронен формуляр с генериран QR код.

Причината за по-строгите мерки е установеният завишен брой заразени с коронавирус туристи, преминали през “Кулата – Промахон”. През другите гранични пунктове между България и Гърция до 29 юли ще се допускат единствено товарни камиони и сезонни работници.

Властите в Атина обмислят и задължително носене на маски във всички закрити обществени пространства, като допълнителна мярка срещу заразата./БГНЕС

Pin It