Още двама служители на община Благоевград са дали положителни проби за коронавирус

Още двама служители на община Благоевград са дали положителни проби за коронавирус, каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Калоян Калоянов. Първият случай на заразен в общинската администрация беше установен при главния архитект на общината, който е настанен в инфекциозното отделение на Благоевградската болница.

Това наложи масово тестване на служителите, които са били в контакт с него. Вчера следобед бяха взети седемдесет проби, а тази сутрин кметът на Благоевград обяви, че всички са отрицателни.

Днес следобед бяхме информирани, че две от пробите са били съмнителни, което е наложило да бъдат повторени, каза пред БТА д-р Калоянов. При повтарянето те са показали положителен резултат за коронавирус. Издирени са контактните и са поставени под карантина, допълни той. Не се налага обаче, да бъдат карантинирани други служители на община Благоевград, които са контактни на далите положителен резултат за COVID-19, тъй като са били изследвани вчера и са дали отрицателни проби, отбеляза д-р Калоянов.

Pin It