Опашката на “Кулата” се стопи до около 6 км

След натоварената сутрин и огромните опашки от над 10 километра, ситуацията на граничния пункт “Кулата-Промахон” започна да се нормализира през обедните часове, съобщава БНТ.

Към този момент колоната се е стопила на около 6 км. Причината – пътуващите към плажовете в южната ни съседка са само българи и румънци, защото за туристите от Сърбия има забрана за влизане до 15 юли заради повишения брой на заразени с коронавируса в северозападната ни съседка.

Сръбски летовници, останали от сутринта в колоната, коментираха, че не разбират защо не ги допускат, след като са си набавили всички нужни документи.

Румънски туристи пък се оплакаха пред камерата на БНТ, че за четири часа са изминали едва 4 километра, а отиват в Гърция, за да харчат пари там, а не да ги държат по границите.

Припомняме ви, че ГКПП “Кулата” остана единственият граничен пункт, през който родните туристите могат да влизат в съседна Гърция.

На ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград не се пропускат туристи. Пропускат се само тези, които имат разрешително за пребиваване или основно местожителство в Гърция.

На пунктовете Илинден и Капитан Петко войвода към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП Ивайловград – само сезонни работници.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград и в двете посоки.

Pin It