Около 400 полицаи ще охраняват евроизборите в Кюстендилско

В ОДМВР – Кюстендил, е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността на гражданите , охраната на изборните книжа, транспортирането им и охраната на избирателните секции за безпроблемното протичане на изборите за Европейски парламент.

В Кюстендилска област ще бъдат ангажирани с охранителна задача около 400 служители на МВР/ в това число са служители на ОДМВР, РДПБЗН, РДГП – Кюстендил, и служители на дирекция „Жандармерия“/.

Служители на РДПБЗН – Кюстендил,  извършват проверки на секционните избирателни помещения и провеждат инструктаж на членовете на секционните избирателни комисии за гарантиране на пожарната безопасност в изборния ден.  

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“  в  ОДМВР – Кюстендил, и служителите в РУ в Кюстендилска област  ще работят на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа. В седмицата преди датата, когато ще се проведат изборите за членове на Европейския парламент от Република България Дирекция „Български документи за самоличност“ е създала необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Pin It