Oгромен интерес към „Големанов“: билетите разграбени за часове

Само за няколко часа билетите за постановката „Големанов“, с Любо Нейков в главната роля, бяха буквално разграбени! Жадната за емоции публика екзалтирано продължава да търси билети за една от най-емблематичните сатирични комедии, събираща на една сцена плеяда звезди на родния театър – Силвия Лулчева, Елена Петрова, Мария Статулова, Красимир Ранков, Стефан Рядков и др. Спектакълът гостува пред благоевградска публика на 22 февруари от 19:00 часа в зала „Яворов“.

Не можеш да повярваш, че пиесата на Ст. Л. Костов е писана през 1928 г., а звучи изключително актуално и за съвременния политически живот в България. Като карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Като въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже, пиесата остава най-ценното завоевание на нашата сатирична литература за всички времена.

Над всичко разбира се в тази забележителна комедия стои самият Големанов. С него и с цялото си произведение, Ст.Костов осмива така саркастично нашето политическо общество, както малцина български писатели са успели да го направят през годините.

В творчеството на най-големия български комедиограф Ст.Л Костов, пиесата „Големанов“ заема първо място. По своите художествени качества, тази забележителна творба стои дори над всички останали сатирични произведения. Не случайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярния български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение.

Не пропускайте уникалната комедия на 22 февруари от 19:00 часа в зала „Яворов“!

Pin It