ОФК Пирин стартира подготовка за новия сезон на 21 юни

ОФК Пирин ще стартира подготовката си за новия сезон във Втора лига на 21 юни. Предварително изготвената програма включва лагери в Благоевград и Банско, като за втория са фиксирани дати от 08.07 до 20.07. Първенството на Втора лига ще започне в уикенда на 28-29.07.

Днес футболистите и треньорите се събраха на стадион “Христо Ботев” за уточнение на програмата, както и за да бъдат пуснати официално в отпуска. Договорите на болшинството състезатели изтичат, като със сигурност до 2019 контракти имат шестима играчи. Това са Костов, Башлиев, Благов, Чапов, Сандев и идващият от наем в Созопол Грозданов.

За съжаление днес се наложи разтрогването на договора с Анти Рения, който е принуден заради двойното си гражданство да влезе в гръцката казарма за девет месеца. Все още няма ясното по селекцията и кои от състезателите с изтичащи договори ще останат, като повече информация ще има в началото на юни месец.

Днес на “Дъбравска 1” пристигна и лицензът за професионалния футбол, след като клубът отговори на минималнити изисквания за Евротурнирите и Първа Лига, но за съжаление ще трябва да играе от лятото във по-ниското ниво на българския футбол.

Pin It